Kuljetus Mikola Ky:n taival alkoi yli 30 vuotta sitten, kun Anssi Mikola perusti oman yrityksen vuonna 1975 nimellä Anssi Mikola.

Vuonna 2000 Mikola Kuljetus osti Tapani Mattila Ky- nimisen yrityksen Euran Mannilasta. Tällöin alkoivat säiliökuljetukset. Kuljetus Mikola kuljettaa rehuteollisuuden bulkkituotteita siihen varta vasten varatuilla säiliöautoilla Etelä-Suomen sokeritehtailta, Etelä-Pohjanmaalle ja Utajärvelle saakka.

Kuljetus Mikola Ky on perheyritys, jonka lisäksi perheen ulkopuolista henkilökuntaa on neljätoista, kiireimpinä aikoina kaksikymmentä. Liikenteessä on kymmenen autoa, lisäksi vara-auto ja paketti-auto. Kahdeksalla yhdistelmällä kuljetetaan esimerkiksi rehun raaka-aineita ja nestemäisiä tiesuolaliuoksia. Parilla autolla kuljetetaan muita tuotteita, esimerkiksi lannoitteita.

Yrityksellä on halli Sievarissa, jossa on toimistotilat, huoltohalli ja pesuhalli, jollainen tarvitaan, sillä melassin kuljetuksessa säiliöt täytyy pestä ja desinfioida säännöllisesti.

"Kaikki lähtee siitä, että kuljettaja hoitaa homman ja kantaa vastuun." Mikolat painottavat, että kuljettaja hoitaa talon asiaa. Esimerkiksi melassikuljetuksessa kuljettajat seuraavat myös, mitä asiakkaalla on varastossa, täytyykö tuoda täydennystä seuraavalla kerralla. Työ on siis paljon enemmän kuin kuljettamista, kuljettajat ovat asiakaspalvelijoita.

Osaaminen ja luotettavuus toimivat kilpailuttamisen vastapainona. Pitkäaikaiset yhteistyösuhteet ovat todella tärkeitä.

 
©NETTISEPPÄ